Ons verhaal

Agripur is een Belgische speler die actief is op de markt van biosolutions en organische meststoffen.

Het bedrijf werd opgericht in 2015 en staat onder leiding van een groep innovatieve landbouwers die als doel hebben te anticiperen op de geleidelijke afschaffing van chemische producten door geloofwaardige alternatieven te ontwikkelen. Onder hen, brandnetel of heermoes, natuurlijke producten waarvan de goede eigenschappen al bekend zijn sinds de oudheid.

Het verhaal begint met het onderzoekswerk van professor Christian Marche, directeur van het Centre des Technologies Agronomiques (CTA) in Strée. Hij zette een lang en nauwgezet selectieprogramma op, gebaseerd op meer dan 3000 stalen van wilde brandnetels verzameld in België. Het programma resulteerde in de ontwikkeling van een cultiveerbare, voedselrijke brandnetelvariëteit.

In 2017 erkende Europa, onder impuls van het ITAB (Institut de l’agriculture et l’alimentation biologiques), de brandnetel (Urtica dioica) voor zijn schimmeldodende, insectendodende en acaricide eigenschappen. Hierdoor werd de commercialisering ervan gefaciliteerd dankzij de erkenning als "basisstof".

Dat was voldoende om Georges Beguin ervan te overtuigen brandnetelpercelen aan te planten en het avontuur aan te gaan. Georges, oprichter en directeur van het bedrijf, is actief in de regio rond Sombreffe en heeft een schuur omgebouwd tot een echte productie-eenheid om een Waalse productieketen voor brandnetelmest te ontwikkelen. Het bedrijf bestaat uit landbouwers die brandnetelmest produceren, een mestverwerkingsbedrijf en partners met een afzetmarkt.

Januari2017

Oprichting van het bedrijf

Mei2017

Aanleg van de eerste brandnetelvelden

Juni2019

Installatie van de productie-eenheid

December2019

Start van de commercialisering van Purtica

Oktober2022

Start van de commercialisering van Purella

Juni2023

SYMPHYPUR gaat in de verkoop

Onze faciliteiten

Agripur ontwikkelde zijn eigen productieprocessen. Een voorstudie in samenwerking met industriële partners heeft geleid tot de bouw van een professionele productie-eenheid om aan de groeiende vraag te voldoen.

Brandnetels uit een lang selectieprogramma worden overgeplant op diverse landbouwgronden en worden nu geteeld, zodat we de hele productieketen kunnen controleren.

Onze visie

Luisteren naar uw behoeften en oplossingen bieden

Onze missie

Al onze productieprocessen controleren, producten van hoogwaardige kwaliteit leveren en innoveren

Een uniek avontuur

De toekomst

Omdat innovatie nooit ophoudt, denken we vandaag al na over de producten die wij u morgen zullen aanbieden. Binnenkort lanceren we een reeks unieke producten op basis van planten, zoals afkooksels van knoflook en heermoes op de markt.

    Winkelwagen